e-library
Εβδομαδιαία Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Ιδεών
|
Ραδιοφωνική εκπομπή "Ασκώ τα Δικαιώματα μου, στην Ευρώπη του Αύριο"
Ακούστε αυτήν την Παρασκευή 12/12,12-1μμ. την εκπομπή του Περικλή Βασιλόπουλου, Αντιπροέδρου της Παρέμβασης με νέα εκδοχή τίτλου «Ασκώ τα Δικαιώματα μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του Αύριο» με συζήτηση του Περικλή Βασιλόπουλου με τον Αντώνη Δ. Παπαγιαννίδη στο στούντιο του διαδικτυακού www.ertopen.com που αναμεταδίδεται στα ερτζιανά στην ελληνική περιφέρεια και στο εξωτερικό. Καλεσμένοι οι: Γεράσιμος Μοσχονάς, Αν Καθ Πολιτικής Επιστήμης στο ΠΠ με θέμα την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις διαφαινόμενες τάσεις της επόμενης μέρας. Μενέλαος Χαραλαμπίδης συγγραφέας του βιβλίου "Δεκεμβριανά 1944: Η μάχη της Αθήνας" εκδόσεις Αλεξάνδρεια. Νίκος Δήμου με αφορμή τον πρόλογό του στην έκδοση "Η Περιπέτεια της ΦΙλοσοφίας" του WIll Durant εκδ. Μεταίχμιο.
|
Ανάρτηση ζωντανής ηχογράφησης "Ασκώ τα δικαιώματά μου στην Ευρώπη του Αύριο"
Ακούστε εδώ τη ζωντανή ηχογραφημένη συζήτηση (7/11) του Περικλή Βασιλόπουλου με τον Γιώργο Δουράκη, Αν. Καθηγητή Πολ Οικονομίας ΑΠΘ για τον επίκαιρο ρόλο του Κευνσιανισμού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για τους τρόπους διεξόδου από την κρίση, την προώθηση της αναπτυξιακής δυναμικής, για την ανάγκη ρευστότητας και το ευρώ. Ακούστε επίσης εδώ ζωντανές ηχογραφημένες συνεντεύξεις από την εκπομπή "Ασκώ τα δικαιώματα μου"- ertopen με κοινό θέμα "Υπάρχει έξοδος από την Κρίση;" και καλεσμένους τους: Δημήτρη Μάρδα & Γιώργο Καββαθά, Ηλία Μόσιαλο, Σταύρο Μαυρουδέα, Γιάννη Βαρουφάκη, Νικόλα Οικονομίδη, Αλέκο Παπαδόπουλο, Αιμίλιο Αυγουλέα, Κωνσταντίνο Γάτσιο, Μιχάλη Μασουράκη και Γιάννη Μηλιό.
|
Μείωση της δικτατορίας των αρρύθμιστων αγορών, του Νίκου Μουζέλη
Στην ομιλία που έδωσε ο Καθηγητής Craig Calhoun, Πρόεδρος και Διευθυντής του London School of Economics and Political Science στο Μέγαρο Μουσικής στις 10 Δεκεμβρίου σχολίασε ο Νίκος Μουζέλης, Ομ Καθηγητής Κοινωνιολογίας του LSE και Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτών για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ που κατέληξε: "Above all the three global capitalist super powers (USA, China and the Eurozone) have a common interest in regulating the world economy in ways that future economic crisis will be more easily and effectively managed. Such possible developments may not lead to further democratization, but it may lead to the weakening of the present dictatorship of unregulated or badly regulated markets".
Δείτε εδώ τη συνέντευξη του Craig Calhoun στο δημοσιογράφο Γιάννη Παλαιολόγο που δημοσιεύτηκε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και στο www.koinoniapoliton.gr
|
Νέο βιβλίο του Κώστα Σημίτη: European Debt Crisis: The Greek Case
" Η Ελλάδα δεν ήταν η αιτία της κρίσης, αλλά οι θεσμοί της Ένωσης που δεν ήταν έτοιμοι να την αντιεμτωπίσουν" τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο London School of Economics. Δείτε εδώ το πλήρες ρεπορτάζ της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ.
Ακούστε εδώ την ομιλία του Πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με θέμα το νέο του βιβλίο με τίτλο European Debt Crisis: The Greek Case, Manchester University Press, στις 9 Δεκεμβρίου στο LSE.
|
Πολιτική Υγείας στην Ελλάδα, ο πιο κρίσιμος τομέας για το κράτος πρόνοιας και τους Έλληνες
Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 18 έως τις 20 Δεκεμβρίου 2014, στο ξενοδοχείο Athens Hilton. Ο Περικλής Βασιλόπουλος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πολιτών για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ θα συντονίσει συνεδρίαση με θέμα «Αποτίμηση τωνμεταρρυθμίσεων στην υγεία 2010-2014»,20 Δεκεμβρίου, 14.00-16.30, ξενοδοχείο Athens Hilton.
Δείτε εδώ άρθρο του Γιάννη Κυριόπουλου, Πρόεδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και Καθηγητή της ΕΣΔΥ με τίτλο "Πολιτική υγείας: αλήθειες, ψεύδη και αυταπάτες".
Δείτε επίσης εδώ συνέντευξη του μέλους μας Ηλία Μόσιαλου, Καθ Πολιτικών Δημόσιας Υγείας στο LSE στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm με θέμα τις Υπηρεσίες Υγείας στην Ελλάδα.
|
Τα θύματα των κυβερνητικών αστοχιών, του Αντώνη Παπαγιαννίδη
"Θύμα, λοιπόν, των αστοχιών της η ίδια η Κυβέρνηση. Θύμα η καθημερινότητα των ανθρώπων, αλλά γι αυτούς μόνο στα λόγια ενδιαφερόμαστε! Πυρήνας, εδώ, της ζημιάς η ανασφάλεια που πάει να γίνει εξαρτημένο αντανακλαστικό στην Ελλάδα του 2015. Θύματα και έννοιες σαν το success story, το θετικό κλίμα, θυμα και η ίδια η έννοια της διαπραγμάτευσης: έχοντας πλέον μάθει άριστα "να μας παίζουν", ως Ελλάδα/ως χώρα κι όχι ως Κυβέρνηση συγκεκριμένη, οι δανειστές και αυριανοί (πάλι) διαπραγματευτές μας γνωρίζουν πώς - με βάση το εξαρτημένο αντανακλαστικό της ανασφάλειας - έχουμε μάθει να χάνουμε. Αρα, αυτοί να κερδίζουν." Δείτε εδώ το άρθρο του μέλους μας Αντώνη Παπαγιαννίδη που δημοσιεύτηκε στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ και στο www.koinoniapoliton.gr
|
ΔΗΜΑΡ: Προοδευτική Διακυβέρνηση και Μεταρρυθμίσεις
Δείτε εδώ το πρόγραμμα για τη σημερινή ημερίδα της ΔΗΜΑΡ με θέμα "Προοδευτική Διακυβέρνηση και Μεταρρυθμίσεις", Πέμπτη 11.12.2014, Ξενοδοχείο ΠΑΡΚ, Λ. Αλεξάνδρας 10, 19:00.
Δείτε επίσης εδώ άρθρο του μέλους μας Γιώργου Σιακαντάρη, Κοινωνιολόγου και μέλος της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ με τίτλο "Ποιοι είναι και τι θέλουν οι φίλοι της προοδευτικής διακυβέρνησης" που δημοσιεύτηκε στα ΝΕΑ και στο www.koinoniapoliton.gr.
|
|