Παρασκευή, 29 Μάρτιος 2024

Η λιτότητα και η εκκλησία

Nicos MouzelisΟ Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρότεινε ο μισθός των ιερωμένων να μειωθεί κατά το ήμισυ - αφού η Εκκλησία έχει τους πόρους να συμπληρώσει αυτό που θα έχαναν. Ακόμα και αν αυτή η λογική πρόταση θεωρηθεί πολύ ριζοσπαστική από τους πιστούς της Εκκλησίας, δεν καταλαβαίνω γιατί να εξαιρούνται οι κληρικοί από τις δραστικές περικοπές μισθών των συνταξιούχων ή των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Μήπως αυτή η σοκαριστική εξαίρεση έχει να κάνει με το ότι η νεοδημοκράτες γενικά και ο πρωθυπουργός πιο ειδικά έχουν στο χώρο της Εκκλησίας την πιο σημαντική πελατεία τους; Δυστυχώς παρ' όλη την κρίση η κομματικοκρατική λογική καλά κρατεί. Αν τελικά ενταχθούν στις περικοπές οι μητροπολίτες και γενικά οι υψηλά ιστάμενοι στην ιεραρχία θα είναι ένα πρώτο βήμα στην σωστή κατεύθυνση.

Σχόλια  

 
+1 #2 Θύμιος Τουλουμοτύρης 02-10-2012 00:04
Παρατηρώ 1. Με ποιό πολιτικό ( άσε πιά ) ηθικό ! σκεπτικό, δεν γίνεται περικοπή στους μισθούς των παπάδων, την ώρα που αυτό γίνεται σε συνταξιούχους και ΑΜΕΑ.

2. Μεγάλο μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας προέρχεται από "παραχωρήσεις βυζαντινών αυτοκρατόρων ?! (ε, και ?) και σουλτάνων !.
Πρέπει να δημευθούν, αλλοιώς γιατί δηλαδή να αδικούμε τον σουλτάνο και τους πασάδες τους καυμένους.
ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ .
ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥΣ .
Παράθεση
 
 
0 #1 Ath. Papantonopoulos 19-09-2012 09:02
Ενναλακτικά θα μπορούσαν να συνδεθούν οι οικονομικές τους υπηρεσίες με το Υπουργείο Οικονομικών και η διαχείριση των πόρων της εκκλησίας να γίνεται απο την Κυβέρνηση για την μεγιστοποίηση τως εσόδων προς το Δημόσιο. Η λογική εκμετάλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας και η φορολόγιση των δωρεών θα αποφέρουν πολλαπλάσια έσοδα στα Δημόσια ταμεία για την κάλυψη των μισθών των Ιερωμένων και τα επιπρόσθετα έσοδα θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ευπαθών ομάδων.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση