Κυριακή, 28 Απρίλιος 2024

Νέα ΕΡΤ ή μια από τα ίδια

Η Παρέμβαση χαιρέτησε την ψήφιση του νόμου 4324/15 που προβλέπει την ανασύσταση της δημοσιας Ραδιοτηλεόρασης αναιρώντας την απαράδεκτη σπασμωδική διάλυσή της την 11η Ιουνίου 2013.
Παρότι τελικά δεν προβλέπεται στο νόμο η ετήσια μεταβατική περίοδος που θα έδινε τη δυνατότητα σε ολόκληρη την κοινωνία και την κοινή γνώμη να συμμετάσχει στη διαβούλευση για το είδος της ΕΡΤ που θέλουμε και χρειαζόμαστε ο νόμος 4324/15 είναι ένα καλό κατά βάση νομοθέτημα.
Η πρόσφατη όμως πρόταση για το ΔΣ της ΕΡΤ ήταν μια αρνητική εξέλιξη που προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη ακόμη και μέσα στην τάξη του κυβερνώντος κόμματος.
Αποπνέει αναπαραγωγή αρνητικών πλευρών του παρελθόντος και δεν παίρνει υπ΄όψιν της τις προτάσεις και τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που αποτελούν και το μεγάλο κεφάλαιο της εταιρείας.
Σε μια κρίσιμη κατάσταστη για τη χώρα και με δεδομένο τους περιορισμένους δημόσιους πόρους ίσως θα ήταν καλύτερες περισσότερο ανατρεπτικές και κυρώς ειλικρινείς και καθαρές λύσεις. Όπως για παράδειγμα να επιχειρηθεί μια 'Πειραματική Αυτοδιαχείριση' της ΕΡΤ από τους ίδιους τους εργαζόμενους σε αυτήν με διάρκεια ενός ή δύο χρόνων και αξιολόγηση των επιδόσεων μέσα σ'ένα εκ των προτέρων καθορισμένα χρηματοδοτικά όρια του ανταποδοτικού τέλους που θα έπρεπε και αυτό να επανέλθει στα επίπεδα του 2013.
Μια τέτοια πρόταση ταιριάζει περισσότερ σε μια σύγχρονη Ευρωπαική αριστερά.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση