|
|
|
"Κοινό μέτωπο ευρωπαϊκού Νότου κατά της Γερμανίας" του Νίκου Μουζέλη
"Οπως έχω υποστηρίξει ήδη απ' αυτή τη στήλη, οι νότιες ευρωπαϊκές οικονομίες έχουν κοινά συμφέροντα - συμφέροντα που είναι πολύ διαφορετικά απ' αυτά της Γερμανίας και των συμμάχων της. Αυτή η διαφορά συμφερόντων ήταν προφανής ήδη από την ίδρυση της ευρωζώνης. Εγινε όμως προφανέστερη σήμερα, μετά τη βάρβαρη διαχείριση της κυπριακής κρίσης. Η ευρωζώνη αποτελείται από πιο ανταγωνιστικές και λιγότερο ανταγωνιστικές οικονομίες". Δείτε εδώ το άρθρο του Προέδρου της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ όπως δημοσιεύτηκε στο tvxs.gr στις 8-4-2013.
"Νέος ιστορικός συμβιβασμός" του Αντώνη Δ. Παπαγιαννίδη
"Από την προσέγγιση Δαμανάκη βγήκε κάτι που θα 'πρεπε/θ' άξιζε να καταγραφεί: για να προχωρήσει πλέον η Ελλάδα, εκτός από το να αποφύγει ένα ατύχημα, χρειάζεται τι; Έναν «νέο ιστορικό συμβιβασμό», πολιτικό και κοινωνικό συνάμα. Αν κανείς δεχθεί ότι το εννοούσε και άμα θυμηθεί τι συμβόλισε και τι διαδρομή έκανε η Μαρία Δαμανάκη, αρχίζει να σκέφτεται...".Δείτε εδώ το άρθρο του μέλους μας όπως δημοσιεύτηκε στο protagon.gr στις 6-4-2013.
|
|
"Πανικοβάλλοντας τις αγορές... " του Θοδωρή Πελαγίδη
"Η μάχη έτσι όπως δίνεται, πανικοβάλλει τα ευρωπαϊκά κεφάλαια και θα τα οδηγήσει σύντομα εκτός ευρωζώνης, με αποτέλεσμα στο τέλος η κρίση να χτυπήσει την πόρτα και της Γερμανίας, της οποίας το τραπεζικό σύστημα έχει ήδη προβλήματα, για να μην αναφέρει κανείς τις ιδιαιτέρως άκαμπτες αγορές επαγγελμάτων και προϊόντων". Δείτε εδώ το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στο ppol.gr στις 2-4-2013.
|
|
"Οδός Ευρώπης" του Δημήτρη Νούλα
"Η επιλογή, τόσο των Κυπρίων όσο και των άλλων λαών, για παραμονή στην Ευρώπη, αποτελεί μακροπρόθεσμα -και παρά τους φόβους περί «γερμανικής Ευρώπης», επιλογή μεγαλύτερης ασφάλειας. Η οδός αυτή, η «οδός Ευρώπης», αποτελεί ταυτόχρονα και ευκαιρία εκσυγχρονισμού των κοινωνιών Ελλάδας και Κύπρου αλλά και ρήξης με τα παρασιτικά συστήματα και τις ντόπιες κλεπτοκρατίες που επί δεκαετίες απομύζησαν τον πλούτο των χωρών τους στέλνοντάς τον στους ποικιλώνυμους «φορολογικούς παραδείσους»". Δείτε εδώ το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στο ppol.gr στις 6-4-2013.
"Σχέδιο διάσωσης της Κύπρου: σοφό οικονομικά, χαζό ενεργειακά" του Τζιλ Μέριτ
"Σε σχέση με τον πιθανολογούμενο ενεργειακό πλούτο της Κύπρου και τα ποσά που χρειάζονται για την εκμετάλλευσή του, οι σημερινές δημοσιονομικές οφειλές της είναι αμελητέες. Ωραία, η Κύπρος χρειάζεται 17 δις ευρώ για να παραμείνει στην ευρωζώνη και ναι, το ΑΕΠ της δεν υπερβαίνει τα 23 δις ευρώ. Αλλά πρέπει να τοποθετήσετε αυτούς τους αριθμούς δίπλα στην δυσοίωνη ενεργειακή πραγματικότητα της Ευρώπης, κάτι που η σημερινή προσέγγιση του προβλήματος ξέχασε να κάνει". Δείτε εδώ το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στο Project Syndicate την 1η Απριλίου 2013.
|
|
©2012 Ένωση Πολιτών για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ | Αλεξάνδρου Σούτσου 19 - 10671, Αθήνα
Αν δε επιθυμείτε να λαμβάνετε τις ενημερώσεις μας, στείλτε μας ένα e-mail με θέμα Delete.